Så gör du din trädgård fotogenisk

En trädgård kan vara mer eller mindre vacker att titta på. Många gånger ligger saken dock i betraktarens öga. Men vad kan du göra för att din trädgård ska bli lite vackrare?

När det gäller trädgårdar innehåller de ofta både buskar, träd, blommor och annan grönska. Många vet dock inte om att man kan få den att bli riktigt fotogenisk och vacker på bild trots att det finns leksaker och annat på gården. Till och med barnens trampolin kan bli snygg på en Instagrambild så länge man ser till att den står i rätt omgivning och har en bra ljussättning.

Bra omgivning och hur man skapar den

Beroende på vad man fotograferar kan man använda sig av olika omgivningar för att skapa känsla. Om man vill få bra bilder på en trampolin kan man vilja förmedla glädje. Vackra blommor, en blå himmel och ljus som kommer in mellan trädkronorna kan vara det som gör bilden till det där lilla extra. Ibland kan en buske behöva beskäras, ibland behöver man lägga sig på marken för att få med omgivningen. Att skapa rätt omgivning behöver inte kräva stora ekonomiska summor eller mycket arbete.

Hur ljussätter man trädgården?

Många gånger kan det vara bäst att fotografera trädgården i dagsljus. Om det inte går kan man behöva olika lampor för att ljusa upp och skapa effekter. Det finns många dekorativa trädgårdsbelysningar att välja bland om man är ute efter att få trädgården att se mysig ut. Om det är detaljer man vill få med kan det vara bra att ta ut större lampor där ljuskällan kan riktas mot precis det man vill fotografera. Att ljussätta en trädgård så att den blir fotogenisk kräver en del planering men det går ofta att lösa med relativt enkla och smidiga medel.