Ta snygga selfies med rätt styling

Vem vill inte ta snyggare selfies? Det finns många knep för att få den perfekta selfien och rätt styling är en av dem. Så här gör du för att få till den perfekta selfielooken!

Selfies, digitala självporträtt på exempelvis Instagram, är ett sätt att dokumentera sig själv på som ofta har setts som ytligt och individualistiskt. Men faktum är att selfies tillåter dig att uttrycka dig själv och vem du är på ett sätt som är både befriande och relationsskapande. När du tar en selfie vill du visa vem du är, din personliga stil och vilka känslor du känner för tillfället. Du kan förstärka dig själv eller förvåna med överraskande detaljer. Det här är ett utmärkt tillfälle att vara kreativ!

Accessoarer som lyfter din selfie

selfieDet som är speciellt med selfien är att du tar den av dig själv genom att hålla ut telefonen. Oftast är det bara ditt ansikte som syns på bild och därför är det här du ska lägga fokus. Smink, smycken och andra accessoarer blir en viktig del av stylingen. Exempel på hur du kan ge din bild högre modegrad är genom att addera örhängen från Efva Attling, ett vackert halsband eller ett snyggt läppstift. Allt det här ramar in och framhäver dina bästa sidor samtidigt som det kan göra selfien mer intressant.

När det kommer till smink är det bra att tänka på att det som ser mycket ut i verkligheten oftast gör sig bra på foto. Testa att leka med mörkare ögonskuggor än vad du skulle känna dig bekväm med om du gick ut. Selfien är en möjlighet att hitta sin nya look!

Filter för att framhäva din bästa sida

Det finns massor av filter som på olika sätt ger din selfie en mer personlig touch. Det finns också filter som på olika sätt får huden att se jämnare och slätare ut. Samtidigt riskerar filter att radera sånt som är unikt med ditt ansikte och skapa allt för generiska bilder. Precis som när det kommer till styling med smink och accessoarer så ska filter göra dina bilder mer intressanta och personliga och verkligen reflektera dig själv.