Selfiegalen och stolt!

Är du en av dem som håller minen när du hör diskussioner om folk som tar för mycket selfies? Är det för att du är en av dem? Bra, här ska du få tips om hur du bland annat tar bättre selfies med din mobiltelefon och hur du skiljer dig från mängden, så att du kan vara orsaken till ännu fler diskussioner.

Några av de bästa tipsen kring lyckade selfies är att fota under dagen och undvika mörka platser. Ljus är allt och det framhäver dina bästa drag, men det kan också ta fram dina mindre smickrande detaljer. Där kommer poser och kameravinkeln in i bilden. Genom att hålla mobiltelefonen högt när du fotar får du en bättre uppsyn på fotot och det är enklare att posera som du vill för att framhäva dina bästa drag, läs mer här.

Trasig mobiltelefon ger dåliga selfies

En av de viktigaste sakerna för att kunna ta bra selfies är att ha en bra och hel mobiltelefon. En vanlig anledning till att dina selfies inte blir som du har tänkt dig kan vara att du har en trasig skärm eller repig kameralins på din mobiltelefon, besök iphonereparation.se för fixa till problemen snabbt och smidigt. Sådana skador på mobiltelefonen gör det svårt att fokusera med kameran vilket ger oskarpa bilder och försvårar selfieprocessen på grund av svårigheter med att se detaljer på skärmen.

Vanligaste poserna

Enligt Statens medieråds studie Duckface/Stoneface diskuteras bland annat hur vi kommunicerar med selfies och skapar en identitet på nätet. De vanligaste poserna och bildtyperna bland killar respektive tjejer enligt studien är:

Killar

  • Stoneface, försöker framstå som oberörda
  • Handlingskraftiga, försöker få det att se ut som de gör något
  • Bilder som ser ut att vara oplanerade

Tjejer

  • Dynamiska kompositioner, som att ta en sned bild
  • Planerade poser som leende och ögonkontakt med kamera
  • Duckface, plutande med läppar

 

Skilj dig från mängden

Med detta sagt, så kan du skilja dig från mängden genom att inte ta så könsstereotypa selfies som presenteras ovan. Blanda hejvilt och framförallt, ta bilder som du själv känner dig bekväm med. Fortsätt att bomba alla haters med selfies på Instagram, då får de inte slut på samtalsämnen i alla fall.