Gör dig av med foton säkert

Vi har alla foton vi inte känner oss bekväma med att bara kasta gamla foton och papper i papperskorgen, till exempel såsom vårt pass eller de där fotona våra föräldrar tog på oss i badet som små. Så varför inte skaffa en dokumentförstörare och göra dig av med dessa på ett säkert sätt? Här är några enkla tips på hur du skyddar både fysiska och digitala bilder.

Idag tas allt fler foton digitalt och några få utvalda framkallas och får den fysiska formen. Med det sagt, för bara några år sedan var det endast fysiska framkallade foton som gällde vilket betyder att vi alla har en drös sådana hemma. Vissa mer smickrande än andra. Därför kan det vara bra att investera i en dokumentförstörare, vilka kan köpas på exempelvis https://www.kontorsgiganten.se/kontorsmaskiner-dokumentforstorare-c-4890000_4894200.html, och göra dig av med de foton och dokument du inte vill ha eller behöver. Till exempel kan du göra dig av med känsligare papper såsom gamla räkningar med din personliga information på och även gamla pass du inte lämnat in till polisen att förstöra.

”– Ser man sin egen bild missbrukas får man se till att anmäla den sajten eller polisanmäla om det är personer som medvetet missbrukar.” läs fler smarta tips om hur du ska göra för att skydda dina foton genom att klicka här.

Skydda dina digitala foton

Något som kan vara bra att tänka på om du vill skydda dina digitala foton är att stöldmärka dem innan du lägger upp dem online, eller inte lägger upp dem alls. Vad som är ganska vanligt är nämligen att personers bilder stjäls och används av andra än dem som äger bilderna. En annan bra sak att lägga på minnet är att alltid spara dina foton på olika platser, till exempel i en extern hårddisk och i en molntjänst. Ett tips som Sveriges radio skriver är att du även bör dela lösenordet med någon du litar på, då går dina foton inte förlorade om du till exempel glömmer bort ditt lösen.