Trampolinhopp i höstlöven

Fräsch höstluft, vackra löv och väldoftande atmosfär. Det är hösten som bjuder in till höstiga aktiviteter och roligheter. Kratta löv i trädgården varvat med trampolinhopp med de små – eller passa på att använda lövens magiska jordförbättrande förmåga. Hösten kan förgylla dagen med roliga och mysiga aktiviteter både inomhus och utomhus.

Löven faller och trädgårdens behov av att krattas ökar. Varför inte gör det till en familjeaktivitet. Gör någonting kul av det och låt de små varva lövkrattning med hopp i trampolinen. Det finns mängder av trampoliner av bra kvalitet att investera i så är hösten räddad med aktiviteter och roliga minnen att fota. Foton och även löv som kan omvandlas till mysiga höstaktiviteter inomhus som kan få inreda något bortglömt hörn hemma. Lövpyssel i form av tavlor och teckningar är några exempel på roliga och mysiga aktiviteter. I ett dekorativt syfte kan du också ta in blommor och kvistar och sätta dem i stora vaser. För att lyxa till känslan kan även gyllene detaljer användas som nwt.se skriver om.

Lövens fall bidrar till förbättring

Enligt gp.se blir löven en resurs för din trädgård. Löven förbättrar jorden, skyddar den och fyller funktionen som täckmaterial. Höstlöven är också vackra och doftar väldigt gott förutom att skapa optimala jord förutsättningar för blommor och grönsaker. Löven kan användas för att täcka alla slags odlingar och även för specifika växter. Det skyddar mot vinterkylan. Är tålamod din starka sida, kan du samla upp löv för att göra lövmull av dem– men det tar minst ett år. Många vill kratta upp löven för syns skull men den enda gången det behövs är egentligen när tjocka lager bildas. Då skapas nämligen syrebrist som skadar gräsmattan under. Löv kan också samlas i en hög och bli en hoppande lek för dem små när trampolinen inte finns på plats. Det går också att göra höstbuketter med olika slags löv som barnen på Okome skola berättar om i sverigesradio.se.