Tekniken skapar nya möjligheter

Man kan säga mycket om teknikens utveckling och vad man anser om den påverkan som denna har fått både i samhället i stort som våra privatliv. Helt klar är det att vi idag som privatpersoner är utrustade med betydligt bättre teknisk utrustning än tidigare i förhållande till vilka produkter som faktiskt finns på marknaden. Det är helt enkelt inte en lika stor skillnad längre mellan de produkter som privatpersonerna har och de produkter som de riktiga proffsen har, avståndet dem emellan har minskat.

Tidigare var det privatpersonerna som bokade tid oss en proffsfotograf för att ha någon som helst chans till att få en bild i så pass bra kvalitet att det skulle gå att förstora upp den med ett bra resultat. Skulle man lyckas med samma sak hemma skulle man behöva både ett stort kapital till att köpa den dyra utrustningen och lite extra kunskaper kring fotografering i bagaget. En av skillnaderna idag är dels att även den billigare tekniken har blivit så pass bra att det går att ta en bild med sin lilla digitalkamera hemma och få bilder i bra kvalitet som går att förstora upp till tavlor. Dels är det även betydligt fler hushåll än tidigare som har en sådan utrustning hemma som gör att detta är möjligt.

Att man kan ta massa olika bilder på nära och kära eller bara vackra naturbilder, skicka in den digitala bilden till ett företag och sen få den hemskickat som en tavla i ett betydligt större format är egentligen ganska fantastiskt och troligtvis inget man trodde var möjligt för hundra år sedan. Vår nyvunna kreativa chans gör att det bara är att gå ut och fotografera det man ser och tycker är vacker för att lyckas fånga ett motiv man är nöjd med. Övning ger färdighet.