Från Bruce till Caitlyn Jenner

Bruce Jenner är den kände världsidrottsmannen som nu är den mycket omtalade och hyllade kvinnan Caitlyn Jenner efter han gjort en könskorrigering och som nu gått från han till hon.

12300489-transgender-conceptMed en bra locktång, självförtroende och ett mål i sikte intog Caitly, före detta Bruce, Jenner scenen inför sin plåtning för Vanity Fair där ingen mindre än Annie Lebowitz var den som stod bakom kameran och blåste av mängder av odödliga skott som redan blivit ikoniska. Att Caitlyn nu blivit så omtalad beror både på att hon är en riktig såpakändis samt att hon innehar ett guld i OS som mångkampare. Detta guld har även fått många att reagera på om hon fortfarande ska få behålla guldet, vilket vore ytterst märkligt om hon inte fick det.

Slog Twitterrekord

’m so happy after such a long struggle to be living my true self. Welcome to the world Caitlyn. Can’t wait for you to get to know her/me.

Det tog inte mer än fyra små timmar innan Caitlyn skaffade ett konto på Twitter som hon hade mer än en miljon följare. Vilket är enligt Twitter ett världsrekord. Vad detta betyder för många transsexuella personer är att Caitlyn som är en så otroligt känd person gör att man kan sprida mer ljus på denna fråga och öppna upp debatten om vad det innebär att vara människa och att vara lycklig. För visst borde det handla om att vi ska må så bra som möjligt, och känner vi då att vi föds i fel kropp och att man kan förändra det så borde det välkomnas och vara ett sunt beslut. För visst lever vi bara en gång. Förhoppningsvis kommer vi att kunna se att dessa frågor blir allt mer normala och att det i framtiden inte är några konstigheter utan istället självklarheter. För egentligen så är det väl märkligare att vi bara ska acceptera den kropp vi föddes med när man kan göra något åt det? Det gör vi ju med allt annat här i livet.