Leibovitz fotar kalender

Nu har den ikoniska fotografen Annie Leibovitz varit i farten igen och den här gången har hon plåtat starka och betydelsefulla kändiskvinnor till en kalender. De hon fångat i kraftfulla och konstnärliga porträtt är bland andra Amy Schumer, Serena Williams och Yoko Ono.

3149998-fotograf-med-gammal-kamera-1

En fotograf som under åren har tagit en rad ikoniska bilder och som är känd för att porträttera kända personer på ett oerhört fint sätt är fotografen Annie Leibovitz. Vi har tidigare skrivit om hur hon porträtterade Bruce Jenner som Caitlyn Jenner för första gången på omslaget av tidningen Vanity Fair. Nu är Leibovitz tillbaka igen med en rad andra kändisar.

Starka och naturliga kvinnor

I Svenska Dagbladet kan man läsa att en rad kända kvinnor porträtterats av Leibovitz i en väggkalender som den italienska däcktillverkaren Pirelli kommer att stå bakom. Leibovitz har velat porträttera kvinnor som ”åstadkommit något” och det har hon alltså gjort. Vid plåtningarna har hon velat att kvinnorna ska se starka och naturliga ut. Tidigare har Pirellis kalender innehållit bilder på lättklädda kvinnor på exotiska platser, men nu får alltså kalender lite mera djup och konstnärlighet. Kalendern har tidigare varit fylld av supermodeller och fotona har varit tagna av proffsfotografer, men Leibovitz för med en konstnärlig kredd som kalender inte haft förr.

Ett eftertraktat samlarobjekt

Bland de personer som kommer att finnas i 2016 års upplaga av Pirellis kalender, finns komikern Amy Schumer, John Lennons änka Yoko Ono och tennisproffset Serena Williams. Kalender kommer inte att kunna köpas utan delas ut till 20 000 väl valda personer. Så här har det gått till sedan man började ge ut kalender och på grund av detta har kalender blivit ett väldigt eftertraktad samlarobjekt som många vill åt.